AED

Automatische Externe Defibrillator (AED)

Bij een reanimatiestilstand zijn hartmassage en beademing de eerste en meest eenvoudige hulp die u kunt bieden. Echter, wanneer u bij een circulatietoestand binnen enkele minuten een elektrische schok zou kunnen geven, is de kans groter dat het slachtoffer gered kan worden!
Daarvoor was voorheen de komst van een ambulance noodzakelijk. Hoewel Nederland een uitstekende ambulancehulpverlening heeft kan het toch 15 minuten (=wettelijke opkomsttijd) duren voordat de ambulance ter plaatse is. Deze vertraging betekent voor een persoon met een circulatiestilstand soms het verschil tussen leven en dood.

De AED maakt het mogelijk om de overlevingskans na een hartstilstand aanzienlijk te vergroten. Het zo vroeg mogelijk toedienen van een stroomstoot bij een dergelijke hartritmestoornis vergroot de overlevingskansen tot wel 72%. De AED kan geen extra schade toebrengen aan de patiŽnt doordat de ingebouwde software niet toestaat dat een elektrische stroomstoot wordt afgegeven als dat niet gewenst of noodzakelijk is.

Cursus:
In deze cursus leert u hoe u met de AED snel, veilig en op efficiŽnte wijze een schok toe kunt dienen. Er wordt u geleerd hoe u de handeling moet uitvoeren, wanneer de handeling noodzakelijk is en waarom de handeling zo belangrijk is. Daarbij worden de nieuwste richtlijnen gevolgd. Zowel de Nederlandse- als ook de Europese reanimatieraad hebben deze richtlijnen geaccordeerd.

Voorkennis:
- kennis van Nederlandse en Engels taal en
   - een geldig diploma van de Nederlandse Hartstichting of
   - diploma NIBHV/eerste hulp of
   - verpleegkundige niveau 4/5 of
   - basisopleiding Oranje Kruis met reanimatie.

Cursusduur:
De training duurt 3 uur.

Cursustijdstip:
Incendium
verzorgt cursussen op maat! Dit betekent dat we de cursus geven wanneer het u uitkomt. Overdag, 's avonds of in het weekend.

Instructeurs:
Onze instructeurs zijn ervaren specialistisch verpleegkundigen, werkzaam op de intensive care of spoedeisende hulp, of als ambulanceverpleegkundige. Zij werken al jaren met dit apparaat en kennen alle handelingen door en door.

 

Basiscursus BHV  Herhalingscursus BHV  Instructie kleine blusmiddelen  Basisopleiding brandbestrijding
terug naar cursussen  

 


Incendium
tel: 06-10342966
e-mail: info@incendium.nl